Mașina în care se afla fiica reginei Elisabeta în momentul în care a avut loc o tentativă de răpire, cunoscută sub numele de „Princess Limousine”, a fost adusă la RAR Iași.

„Un vehicul care a fost deținut de Casa Regală a Marii Britanii a ajuns la RAR Iași. Proprietarul afirmă că este chiar mașina în care se afla prințesa britanică Anne în momentul în care a avut loc o tentativă de răpire în 1974, conform Registrului Auto Român.

„În cazul în care ne-am gândi la un Austin, un Rolls Royce sau un Vanden Plas, am avea dreptate, dar putem simplu să o numim „Princess Limousine”, pentru că exact asta este: un vis al unei prințese transformat în realitate”, se menționează pe pagina de Facebook a RAR. „Acest vis a fost realizat cu ajutorul fabricii Vanden Plas, în colaborare cu Rolls Royce, dar doar într-o ediție limitată de aproximativ 200 de exemplare, între anii 1956 și 1968”, se mai precizează în postare. Primele vehicule au fost comandate de Casa Regală și au fost utilizate pentru delegații de stat și evenimente private. Forma mașinii a fost inspirată de modelul Rolls Royce Wraith de tip Hooper Empress și a fost echipată cu un motor cu 6 cilindri, cu o capacitate cilindrică de 4 litri, dezvoltând 121 de cai putere, toate acestea fiind încorporate într-o caroserie de aluminiu realizată manual. Compartimentul pasagerilor era separat de cel al șoferului, iar în trecut, garda de corp a oficialilor transportați în mașină stătea pe bancheta mică din mijlocul habitaclului.

„Deși istoria acestei mașini poate părea incredibilă, proprietarul ne-a povestit că acesta este autovehiculul în care se afla prințesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, în momentul unei tentative de răpire care a avut loc în anul 1974″, se mai menționează în comunicatul RAR. Un bărbat a încercat să o răpească pe prințesa Anne în timp ce aceasta și soțul ei se îndreptau spre Palatul Buckingham. Mai mulți oameni au intervenit și atacatorul, care era înarmat, a fost capturat. Colecționarul care deține în prezent acest vehicul afirmă că l-a achiziționat într-o stare avansată de degradare de la departamentul responsabil cu transportul membrilor Casei Regale Britanice și a identificat urmele reparațiilor efectuate după incidentul armat.”

Vezi si

Te-ar mai putea interesa si: