În București vor fi instalate 40 de stații de încărcare suplimentare pentru mașinile electrice. Iată zonele în care acestea vor fi amplasate.

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că în București vor fi amplasate 40 de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Acesta a menționat că parcarea în aceste locuri va fi sancționată cu amenzi între 500 și 1.000 de lei.

„Venim în sprijinul utilizatorilor de mașini electrice și al investitorilor prin amplasarea a 40 de stații de încărcare, în conformitate cu regulamentul aprobat în ședința recentă a Consiliului General al Municipiului București. Aceste stații vor fi amplasate în zone precum Piața Amzei, Piața Victoriei, Piața Alba Iulia, Piața Constituției, Piața Revoluției, Universitate, Bucur Obor, Rahova, Sala Palatului, Primăria Municipiului București, Bd. Aviatorilor, Bd. Timișoara, Bd. Iuliu Maniu, Bd. Schitu Măgureanu, strada Mendeleev, strada Ziduri-Moși, Calea Plevnei, Splaiul Unirii, parcajele Eva, Lido, Gara de Nord, Maria Rosetti, Lipscani, Parc Herăstrău, Charles de Gaulle, Palatul de Justiție și Șoseaua Nordului”, a transmis Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

„Regulamentul prevede că lucrările pentru amplasarea stațiilor pot fi efectuate fără autorizație de construire, doar cu un aviz, în cazul în care nu afectează traficul. Regulamentul stabilește și locurile în care nu sunt permise stațiile de încărcare, cum ar fi spațiile verzi sau locurile de joacă, și amenzile aferente. De asemenea, parcarea sau staționarea pe aceste locuri va fi interzisă. Amenzile pentru mașinile care ocupă ilegal aceste locuri vor varia între 500 și 1.000 de lei pentru persoane fizice”, a mai adăugat primarul.

Stațiile de încărcare vor fi marcate cu un semn specific, care va fi desenat atât pe asfalt, cât și pe un panou de informare. Compania Energetica Servicii va furniza stațiile de alimentare și echipamentele necesare pentru funcționarea acestora, iar amplasarea lor va fi realizată în spațiile puse la dispoziție de Administrația Străzilor, pentru a fi utilizate de cetățeni.

Vezi si

Te-ar mai putea interesa si: